Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τελευταία παράταση για τις 120 δόσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Τελευταία παράταση για τις 120 δόσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Τελευταία παράταση για τις 120 δόσεις

Παρατάθηκαν μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, οι προθεσμίες, που έληξαν χθες, για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων τόσο για τα χρέη προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ήταν αρνητικοί στην όποια παράταση και απέρριψαν το αίτημα για παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 που ζητούσαν οι φορείς ή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου που πρότεινε συμβιβαστικά η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό απομένουν μόνο 7 μέρες για την υπαγωγή στις δύο ρυθμίσεις και άλλη ρύθμιση δεν θα υπάρξει, καθώς οι θεσμοί είναι κάθετα αρνητικοί.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είχαν αναγνωρίσει άλλωστε ότι έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και δεν πρόλαβαν, καθώς, όπως και τα ίδια «ομολογούν», ο χρόνος υπαγωγής στις ευνοϊκότερες διατάξεις ήταν μικρός αφού η εφαρμογή για τα χρέη προς την εφορία, μετά τις βελτιώσεις που έγιναν, άνοιξε στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ποιες οφειλές υπάγονται

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018 οφειλών, οι οποίες, κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, έχουν βεβαιωθεί και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία της Φορολογικής Διοίκησης (ΔΟΥ/Ελεγκτικών Κέντρων/Τελωνείων) και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!