Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Tεχνολογία θεραπείας τραυμάτων με ηλεκτρισμό
[Η Ναυτεμπορική]: Tεχνολογία θεραπείας τραυμάτων με ηλεκτρισμό

[Η Ναυτεμπορική]: Tεχνολογία θεραπείας τραυμάτων με ηλεκτρισμό

Eρευνητική ομάδα χρησιμοποίησε ένα αντιβιοτικό σε συνδυασμό με ρεύμα για την εξόντωση ανθεκτικών βακτηριδίων Pseudomonas aeruginosa ΡΑΟ1 σε δείγματα.

Επιστήμονες του Washington State University χρησιμοποίησαν επιτυχώς ηλεκτρικό ρεύμα για την αντιμετώπιση ανθεκτικών σε φάρμακα βακτηριακών μολύνσεων- μια τεχνολογία που μπορεί κάποια στιγμή να φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση χρόνιων μολύνσεων.

Με επικεφαλής τον Χαλούκ Μπεγιενάλ, η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε ένα αντιβιοτικό σε συνδυασμό με ρεύμα για την εξόντωση ανθεκτικών βακτηριδίων Pseudomonas aeruginosa ΡΑΟ1 σε δείγματα, όπως αναφέρει το Phys.org. Το επίτευγμα αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου του φαινομένου της αυξανόμενης αντοχής των βακτηριδίων στα αντιβιοτικά ανά τον κόσμο.

Όταν οι γιατροί χρησιμοποιούν αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση μιας βακτηριακής μόλυνσης, πολλά από τα βακτηρίδια πεθαίνουν. Ωστόσο, τα βακτηρίδια που σχηματίζουν ένα στρώμα «γλίτσας» (biofilm) είναι δυσκολότερο να εξοντωθούν, επειδή μπορούν να διαπερνούν αυτό το στρώμα μόνο εν μέρει. Κάποιες ομάδες μπορεί να επιζήσουν και στη συνέχεια να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν, με αποτέλεσμα χρόνιες μολύνσεις.

Στη νέα μελέτη, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα «e-scaffold», ένα είδος ηλεκτρονικού «τσιρότου» φτιαγμένου από αγώγιμο ύφασμα άνθρακα, μαζί με ένα αντιβιοτικό για χτυπήσουν αυτούς τους ιδιαίτερα ανθεκτικούς «πυρήνες» βακτηριδίων. Το συγκεκριμένο «ικρίωμα» δημιουργεί ένα ρεύμα που παράγει χαμηλή και συνεχή συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου, ένα αποτελεσματικό απολυμαντικό, στην επιφάνειά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!