Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει το «Ελ Νίνιο» 18 μήνες πριν
[Η Ναυτεμπορική]: Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει το «Ελ Νίνιο» 18 μήνες πριν

[Η Ναυτεμπορική]: Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει το «Ελ Νίνιο» 18 μήνες πριν

Τεχνητή νοημοσύνη «εκπαιδεύεται» να προβλέπει το κλιματικό φαινόμενο «Ελ Νίνιο», προκειμένου να βελτιωθούν τα δεδομένα ως προς τις μετεωρολογικές προβλέψεις και να δίνεται περισσότερος χρόνος προετοιμασίας.

Το «Ελ Νίνιο» μποεςί να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα και μεγάλες ζημιές. Μία φάση του λαμβάνει χώρα όταν το νερό θερμαίνεται στο τροπικό κομμάτι του Ειρηνικού Ωκεανού, μετακινούνται ανατολικά και αυξάνουν τις βροχές και τους κυκλώνες στην Αμερική, τραβώντας τις βροχοπτώσεις μακριά από την Ινδονησία και την Αυστραλία. Ισχυρά καιρικά φαινόμενα που συνδέονται με το «Ελ Νίνιο» περιλαμβάνουν έντονες καταιγίδες και πλημμύρες σε κάποιες περιοχές και ξηρασία και φωτιές σε άλλες.

Όπως αναφέρει το New Scientist, ο Γιου Γκέουν-χαμ στο Chonnam National University της Νότιας Κορέας και οι συνάδελφοί του δημιούργησαν μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να προβλέπει την ανάπτυξη ενός συστήματος «Ελ Νίνιο» μέχρι και 18 μήνες πριν την εκδήλωσή του.

Οι ερευνητές «εκπαίδευσαν» το σύστημα χρησιμοποιώντας δεδομένα για τη θερμοκρασία του ωκεανού από το 1871 ως το 1973, καθώς και περίπου 3.000 προσομοιώσεις φαινομένων «Ελ Νίνιο» μεταξύ του 1961 και του 2005, που δημιουργήθηκαν με βάση υπάρχονται μοντέλα πρόγνωσης. Τα δεδομένα περιελάμβαναν πληροφορίες για τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας, καθώς και για το αποκαλούμενο «ocean heat content»- τη μέση θερμότητα στα κορυφαία 300 μέτρα του ωκεανού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!