Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΤΧΣ: Ικανοποίηση για τις αλλαγές στο δ.σ. της Εθνικής
[Η Ναυτεμπορική]: ΤΧΣ: Ικανοποίηση για τις αλλαγές στο δ.σ. της Εθνικής

[Η Ναυτεμπορική]: ΤΧΣ: Ικανοποίηση για τις αλλαγές στο δ.σ. της Εθνικής

Σειρά προτάσεων, οι οποίες έγιναν όλες δεκτές, κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημειώνοντας πως αυτή η έγκριση διασφαλίζει ότι το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της ΕΤΕ ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή πρότυπα βέλτιστης πρακτικής.

Οι προτάσεις, σύμφωνα με το ΤΧΣ, αφορούσαν βελτιώσεις σε θέματα που άπτονται της εταιρικής της κυβέρνησης. «Οι προτάσεις αυτές υπεβλήθησαν προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διεθνών προτύπων βέλτιστης εταιρικής διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «με αυτή την ανανέωση, η Τράπεζα διαθέτει ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο στην πλειοψηφία του και ικανοποιητική ισορροπία φύλων. Τα νέα ανεξάρτητα μέλη ενισχύουν τη δυναμική του ανώτατου οργάνου εταιρικής διακυβέρνησης της Εθνικής Τράπεζας ενώ, με την εισαγωγή του θεσμού του Ανώτερου Ανεξάρτητου Συμβούλου, ενισχύονται οι δεσμοί μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου και της επενδυτικής κοινότητας».

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμά ιδιαιτέρως τις προσπάθειες της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ενώ είναι βέβαιο πως η μεταρρύθμιση αυτή θα σηματοδοτήσει την επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας ενός πιστωτικού ιδρύματος με αναγνωρισμένα μεγάλες δυνατότητες», πρόσθεσε το ΤΧΣ, δηλώνοντας ικανοποιημένο που η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θερμής υποστήριξης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

«Το ΤΧΣ καλωσορίζει τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προσβλέπει στη δυναμική συμβολή αυτών στην περαιτέρω ανάπτυξη της Τράπεζας. Η διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος παραμένει κύρια προτεραιότητα για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!