Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Taxis: Λύση στο πρόβλημα με τη ρύθμιση των 120 δόσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Taxis: Λύση στο πρόβλημα με τη ρύθμιση των 120 δόσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Taxis: Λύση στο πρόβλημα με τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Στη λύση των προβλημάτων που -όπως ανέδειξε η «Ν»- ανέκυψαν στην εφαρμογή της πρόσφατης ρύθμισης των 120 δόσεων, κατά την οποία δεν κατέστη δυνατή η ένταξη αρκετών φορολογουμένων, προχωρά άμεσα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα λάθη, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, οφείλονται στους ίδιους τους φορολογούμενους και σε λίγες μόνο περιπτώσεις σε κάποιο σφάλμα του συστήματος Taxis.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της ΑΑΔΕ, μόνο σε 95 περιπτώσεις τα λάθη προέρχονται από το Taxis και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στις αρμόδιες ΔΟΥ ώστε να προχωρήσουν κανονικά στην ένταξη των εν λόγω φορολογούμενων στη ρύθμιση, χωρίς να ζητηθεί η παρουσία τους στις εφορίες. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα λάθη οφείλονται στους φορολογούμενους, αφού αρκετοί ήταν αυτοί που, αν και κατέβαλαν την πρώτη δόση, έκαναν λάθος στην αναγραφή της Ταυτότητας Οφειλής, ενώ δεν ήταν λίγοι οι υπόχρεοι που προχώρησαν σε εκπρόθεσμη καταβολή της δόσης.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις λαθών αναμένεται όπως την τρέχουσα εβδομάδα δοθούν οδηγίες από την ΑΑΔΕ για τον τρόπο αντιμετώπισής τους, αν και διευκρινίζεται ότι οι εκπρόθεσμες καταβολές θα εξεταστούν κατά περίπτωση και πάλι όμως με βάση διευκρινίσεις από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!