Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τατόι: Σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού για τις εργασίες στο πρώην βασιλικό κτήμα
[Η Ναυτεμπορική]: Τατόι: Σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού για τις εργασίες στο πρώην βασιλικό κτήμα

[Η Ναυτεμπορική]: Τατόι: Σύσκεψη υπό την υπουργό Πολιτισμού για τις εργασίες στο πρώην βασιλικό κτήμα

Άμεσες σωστικές ενέργειες στο κτήριο των ανακτόρων, καθώς και σε άλλα κτήρια του συγκροτήματος του Τατοΐου, ζήτησε η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ.
Η κα Μενδώνη ζήτησε να κατατεθεί άμεσα από τις υπηρεσίες εκτίμηση για το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο των ενεργειών, οι οποίες θα πρέπει να ακολουθούν την κατεύθυνση της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης του κτήματος, ενώ στη συνέχεια θα αποκατασταθεί και η αποχέτευση. Πρόκειται για ενέργειες απαραίτητες, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στο Τατόι. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να εγκατασταθεί άμεσα εργοτάξιο στο κτήμα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, έως τον Απρίλιο του 2020 θα υπάρξει ανάδοχος για τις μελέτες προς έναρξη (αρχιτεκτονικές, μηχανολογικές και στατικές). Βάσει του ισχύοντος νόμου, τον Απρίλιο του 2021 θα ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία, ώστε τον Μάιο του ίδιου έτους να δημοπρατηθεί το έργο. Με αυτά τα δεδομένα, η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2022.

Ταυτόχρονα θα αρχίσουν και οι μουσειολογικές μελέτες, αφού αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των κινητών αντικειμένων, τα οποία θα ανοιχτούν σε toll, προκειμένου να καταμετρηθούν και να συντηρηθούν. Για την κάλυψη του κόστους της εγκατάστασης των toll, έχει αναζητηθεί χορηγός από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!