Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τατιάνα Άννα Πίττα: «…ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να αντιστέκεται…»
[Η Ναυτεμπορική]: Τατιάνα Άννα Πίττα: «…ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να αντιστέκεται…»

[Η Ναυτεμπορική]: Τατιάνα Άννα Πίττα: «…ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να αντιστέκεται…»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
Πρωταγωνίστρια σε μια ελεύθερη μεταφορά του έργου του Χένρικ Ίψεν, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον μύθο της γοργόνας που θυσιάζει την ουρά της, για να ζήσει με τον άνθρωπο που αγαπά, η ηθοποιός Τατιάνα Άννα Πίττα μιλά για την παράσταση «Η Κυρά της Θάλασσας» -που παρουσιάζεται από την ομάδα Elephas Tiliensis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου- και για τη σημερινή Ελλάδα.

Τι πραγματεύεται το έργο;

«Κατά τη γνώμη μου, το πώς διαχειρίζεται κανείς την ανάγκη κι επιθυμία του να ξεφύγει από μια πραγματικότητα που τον εγκλωβίζει, τον συγχύζει, τον απονευρώνει, τον αλλοτριώνει ή απλώς τον δυσαρεστεί, όταν, την ίδια στιγμή, για διάφορους λόγους, νιώθει ανήμπορος να συγκροτήσει τον εαυτό του -μυαλό, σώμα κι ένστικτο, προκειμένου να αποβεί συνειδητά και με ευθύνη όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός προς την επιθυμητή κατεύθυνση».

Πώς εξελίσσεται η ιστορία του;

«Πρόκειται για μια ελεύθερη μεταφορά της “Κυράς της Θάλασσας” του Ίψεν, την οποία έχουν επιμεληθεί ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου (αλλιώς Elephas Tiliensis). Παρακολουθούμε ένα ζευγάρι, που ζει μόνιμα σε ένα θέρετρο της Νορβηγίας, μαζί με τις δυο κόρες από προηγούμενο γάμο του άντρα, χήρου, γιατρού στο επάγγελμα. Πολύ σύντομα, η οικογένεια δέχεται την επίσκεψη ενός ξένου, ναυτικού, παλιού γνώριμου της δεύτερης συζύγου του γιατρού, της μεγαλωμένης δίπλα στην ανοιχτή θάλασσα και όχι στα φυσικά προστατευμένα φιόρδ, της επονομαζόμενης και Κυράς της Θάλασσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!