Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 3 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Τασμανία: Προεκλογική δέσμευση για 120% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε πέντε χρόνια
[Η Ναυτεμπορική]: Τασμανία: Προεκλογική δέσμευση για 120% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε πέντε χρόνια

[Η Ναυτεμπορική]: Τασμανία: Προεκλογική δέσμευση για 120% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε πέντε χρόνια

Το Εργατικό Κόμμα της Τασμανίας δεσμεύθηκε για στόχο παραγωγής 120% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με μια ενεργειακή στρατηγική που θα εξασφαλίσει χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και θα εδραιώσει το καθεστώς της νησιωτικής πολιτείας της Αυστραλίας ως εξαγωγέα καθαρής ενέργειας.

Ένας άλλος κύριος στόχος του κόμματος, με επικεφαλής την Ρεμπέκα Γουάιτ, είναι η αύξηση των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων κατά 80% έως το 2022.

Φυσικά, για την Τασμανία, ένας στόχος ύψους 120% δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο ακούγεται, καθώς η πολιτεία παράγει τακτικά 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από τους άφθονους υδροηλεκτρικούς της πόρους, και εξάγει ενέργεια σε άλλες πολιτείες.

Η Τασμανία πέρασε πρόσφατα μία ενεργειακή κρίση, καθώς η ξηρασία και μία σπασμένη ενεργειακή διασύνδεση με την ενδοχώρα εξέθεσαν τη μεγάλη εξάρτησή της από την υδροηλεκτρική ενέργεια και την έλλειψη εφεδρικών πόρων ή σχεδίων. Στο τέλος, η κυβέρνηση κατέφυγε σε γεννήτριες ντίζελ για να καλύψει το έλλειμμα της παραγωγής ηλεκτρισμού, με κόστος 64 εκατομμύρια δολάρια, πέρα από την παραγωγή ρύπων.

Οι Εργατικοί κατηγορούν την κυβέρνηση των Φιλελευθέρων ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις άφθονες ενεργειακές ευκαιρίες και, με τον τρόπο αυτό, έθεσε σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της πολιτείας.

Το σχέδιο των Εργατικών υπόσχεται επίσης να επανεπενδύσει μερίσματα 25 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρηματοδοτήσει μια σειρά πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση τεχνολογικών εξελίξεων στην παραγωγή και αποθήκευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!