Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το window dressing των μετοχών σε εξέλιξη
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το window dressing των μετοχών σε εξέλιξη

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Το window dressing των μετοχών σε εξέλιξη

  • Στο χρηματιστήριο εξελίσσεται η φάση του “window dressing”, δηλαδή της “ωραιοποίησης” των αποτιμήσεων ενόψει του κλεισίματος της χρονιάς, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε διεθνείς – ώριμες – αγορές. Οι 900 μονάδες κατακτήθηκαν και υπάρχει και συνέχεια.
  • Πυροδοτεί το κλίμα στην υπόθεση της Creta Farms, η περέμβαση Κ.Δομαζάκη, ο οποίος με επιστολή του στις τράπεζες φέρεται να εγείρει θέμα νομιμότητας της γενικής συνέλευσης (που έχει οριστεί για τις 23 Δεκεμβρίου). Όπως προκύπτει από την απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης της εταιρείας (144/2019) του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου, το Δ.Σ. έχει ως σκοπό να συγκαλέσει γενική συνέλευση για την εκλογή Δ.Σ. καθώς και να επιμελείται τις πάσης φύσεως επείγουσες υποθέσεις της εταιρείας για το διάστημα αυτό. Αλλά συγκάλεσε γενική συνέλευση με θέμα την “Έγκριση συμφωνίας εξυγίανσης και εξουσιοδότηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας για υπογραφή και κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου”, κάτι που δεν περιλαμβάνεται στην εξουσιοδοτική απόφαση του δικαστηρίου.
    Λύση αναζητούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ τα επιτελεία των τραπεζών, τα οποία στο μεταξύ θα πρέπει να αποφανθούν για την πρόταση της Impala Investment που αναδείχθηκε προτιμηταίος στρατηγικός επενδυτής στη διαγωνιστική διαδικασία. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν αποκλείεται να ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης από τη γενική συνέλευση της Δευτέρας 23/12 και κατάθεσης του αιτήματος υπαγωγής στον ΠτΚ εντός του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!