Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επαφές και υψηλές προσδοκίες για τις μεγάλες επενδύσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επαφές και υψηλές προσδοκίες για τις μεγάλες επενδύσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Talk of the market: Επαφές και υψηλές προσδοκίες για τις μεγάλες επενδύσεις

  • Συνάντηση υψηλού επιπέδου για προώθηση επενδύσεων. Aπό πρώτο χέρι ενημερώθηκαν χθες εκπρόσωποι κορυφαίων επενδυτικών κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων BlackRock, Blackstone, Brookfield, London&Regional, Oaktree, Farallon και Lone Star για τα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με γνώμωνα την επανεκκίνηση της οικονομίας. Σε κλειστή εκδήλωση που διοργάνωσε για ένα club μεγάλων πελατών της η Asia Ventures, με καλεσμένους παράγοντες από την αγορά ακινήτων και ενέργειας – όπου άλλωστε παρατηρείται η μεγαλύτερη επενδυτική κινητικότητα – ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων ενώ για τις στρατηγικές των τραπεζών μίλησαν οι επικεφαλής τους: Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική), Φωκίων Καραβίας (Eurobank) και Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς).
  • Πληροφορίες θέλουν τη ΓΕΚ Τέρνα να βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου του ομίλου, με επίκεντρο τα έργα για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης και το καζίνο στο Ελληνικό – σε συνέχεια και της μετάβασης στην επόμενη φάση του σχετικού διαγωνισμού της κοινοπραξίας Mohegan Entertainment-ΓΕΚ Τέρνα.
  • Μέχρι τον Αύγουστο αρχίζει η λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες, μετά από 6 χρόνια αδράνειας. Σε σχετικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής της Royal Sugar, που είναι και ο μισθωτής της βιομηχανίας, σε κοινοπραξία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!