Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Tageszeitung: Μεταξύ ιδεολογικής καθαρότητας και λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Tageszeitung: Μεταξύ ιδεολογικής καθαρότητας και λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Tageszeitung: Μεταξύ ιδεολογικής καθαρότητας και λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενισχυμένος από το συνέδριο, όμως παραμένει σε κατάσταση απελπισίας ενώπιον του διλήμματος ανάμεσα στην ιδεολογική καθαρότητα και σε μία έξωθεν επιβαλλόμενη λιτότητα, γράφει η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο «βάλσαμο για την ψυχή του κόμματος».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, που δείχνουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα σχολιάζει: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όμως και κάτι άλλο: ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν επωφελούνται (ακόμη) από την υποτιθέμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας θα μπορούσε ίσως να αλλάξει τα δεδομένα, αποτολμώντας περισσότερη δημοκρατία και περισσότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα. Αλλά και πιο έντονη παρουσία στην Ευρώπη. Γνωρίζει ασφαλώς ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να απαρνηθεί τους δογματικούς, τους ιδεολόγους και τους ουτοπιστές στο κόμμα του. Όμως αυτή η εξάρτηση είναι αμοιβαία».

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine, με τον αρθρογράφο να εκτιμά πως «ο Τσίπρας έχει αντλήσει διδάγματα. Δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ευρώπη από την οπτική γωνία ενός επαρχιώτη δημάρχου, ο οποίος νομίζει ότι ο κόσμος ολόκληρος λειτουργεί όπως το χωριό του. Ή τουλάχιστον δεν επιδιώκει πλέον με τους δανειστές μία αντιπαράθεση με το παλαιό του ύφος, παρά δηλώνει ότι αναμένει μία πιο ομαλή εξέλιξη της αξιολόγησης σε σχέση με το παρελθόν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!