Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Η «ταυτότητα» του νέου κοροναϊού: Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες
[Η Ναυτεμπορική]: Η «ταυτότητα» του νέου κοροναϊού: Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες

[Η Ναυτεμπορική]: Η «ταυτότητα» του νέου κοροναϊού: Τι γνωρίζουν οι επιστήμονες

Ο νέος κοροναϊός που εμφανίστηκε στην Κίνα και είχε προκαλέσει, ως το απόγευμα της Δευτέρας, 81 θανάτους, με χιλιάδες κρούσματα να έχουν επιβεβαιωθεί στην Κίνα (αλλά και αρκετά εκτός συνόρων της χώρας) έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία, καθώς πρόκειται για έναν ιό πολλά από τα χαρακτηριστικά του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Ακολουθεί μια σύνοψη όσων είναι γνωστά για τον ιό αυτόν στους επιστήμονες, με βάση δημοσιεύματα των Live Science και New Atlas.

Πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια ιών που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν από κάποιον κοροναϊό σε κάποια φάση της ζωής τους, αλλά κατά κανόνα τα συμπτώματα είναι ήπια. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να προκληθούν βαρύτερες ασθένειες στο αναπνευστικό, όπως πνευμονία και βρογχίτιδα. Οι ιοί αυτοί είναι κοινοί σε ζώα ανά τον κόσμο, ωστόσο λίγοι μπορούν να επηρεάσουν ανθρώπους- μεταξύ αυτών ο MERS-CoV, ο SARS-CoV και, επί της προκειμένης, ο 2019-nCoV.

Πόσο έχει εξαπλωθεί ο ιός;

Τα πρώτα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Βουχάν της Κίνας στα τέλη του Δεκεμβρίου. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γαλλία και η Ταϊβάν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!