Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Summer School CSR Hellas: Η Ανώτατη Εκπαίδευση σε ρόλο «διαμορφωτή» υπεύθυνων επιχειρήσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Summer School CSR Hellas: Η Ανώτατη Εκπαίδευση σε ρόλο «διαμορφωτή» υπεύθυνων επιχειρήσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Summer School CSR Hellas: Η Ανώτατη Εκπαίδευση σε ρόλο «διαμορφωτή» υπεύθυνων επιχειρήσεων

Στη Σοφία Εμμανουήλ
[email protected]

Tην ανάγκη για καθετοποιημένη αλλά και διατμηματική εισαγωγή θεμάτων υπευθυνότητας και βιωσιμότητας στην εκπαίδευση, καθώς και τη δημιουργία κουλτούρας ηθικής συμπεριφοράς με στόχο την ανάπτυξη υπεύθυνων επιχειρηματικών συμπεριφορών αναδεικνύει ο Δρ Κωνσταντίνος Μανασάκης, οικονομολόγος, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, που παραχωρεί συνέντευξη στο naftemporiki.gr εν όψει της εισήγησής του στο Θερινό Σχολείο Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας (sustainabilityschool.eu) που διοργανώνει το μεταξύ 23 – 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα.

ΕΡ: Ο Στόχος 4 περί ποιοτικής εκπαίδευσης προβλέπει ότι η εκπαιδευτική κοινότητα αναλαμβάνει δράση ώστε οι νέοι απόφοιτοι να διαθέτουν δεξιότητες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη – μέσω της εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον βιώσιμο τρόπο ζωής, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ο.κ.. Πόσο αισιόδοξος είστε για τις επιδόσεις της χώρας μας σε αυτό το πεδίο;

ΑΠ: Η βιώσιμη ανάπτυξη δομείται από την οικονομική, την περιβαλλοντική και την κοινωνική βιωσιμότητα. Τα παραπάνω τρία συστατικά δεν αποτελούν διακριτούς άξονες αλλά συγκοινωνούντα δοχεία. Επομένως, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι διεπιστημονική.

Η διεπιστημονικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης αναδεικνύει την πρόκληση και την ευθύνη της εκπαιδευτικής κοινότητας για υπεύθυνους πολίτες. Ο υπεύθυνος πολίτης, ως καταναλωτής και ως παραγωγός αγαθών και υπηρεσιών είναι αυτός που θα κινητοποιηθεί και θα κινητοποιήσει στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με βάση αυτή τη συλλογιστική και το πόσο επείγουσα είναι πλέον η ανάληψη δράσης από τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πεδίο το οποίο θα έπρεπε να είχε ενσωματωθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το 2000 οπότε ο ΟΗΕ ανέδειξε τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!