Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στράουχ (ESM): Πώς η Κύπρος έγινε ιστορία επιτυχίας- ποιοι οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη
[Η Ναυτεμπορική]: Στράουχ (ESM): Πώς η Κύπρος έγινε ιστορία επιτυχίας- ποιοι οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη

[Η Ναυτεμπορική]: Στράουχ (ESM): Πώς η Κύπρος έγινε ιστορία επιτυχίας- ποιοι οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη

Τα εύσημα για την πρόοδο που έχει σημειώσει σε όλα τα επίπεδα απέδωσε στην Κύπρο ο Ρολφ Στράουχ επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), περιγράφοντας την χώρα ως μία ιστορία επιτυχίας. Παράλληλα χτύπησε καμπανάκι για τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει σήμερα εκ νέου συνολικά η Ευρωζώνη.

«Η Κύπρος από την έναρξη του προγράμματος του ESM προώθησε μία μακρά λίστα μεταρρυθμίσεων, εκσυγρόνισε την οικονομία της και το νομικό πλαίσιο. Έχει αναδιαρθρώσει και ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, βελτιώσει το ρυθμιστικό πλαίσιο και την εποπτεία του τραπεζικού τομέα, έχει συρρικνώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και έχει θέσει το δημόσιο χρέος σε τροχιά πτώσης» ανέφερε ο κ. Στράουχ σε ομιλία του στην μεγαλόνησο.

«Για αυτό και είναι σήμερα μία από τις ιστορίες επιτυχίας του ESM. H χώρα μπορεί και πάλι να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της από την αγορά, όπου το κόστος χρηματοδότησης υποχωρεί σταθερά. Την ίδια ώρα η ανεργία μειώνεται ταχύτατα. Με το πραγματικό ΑΕΠ να έχει αναπτυχθεί 4% το 2018, η Κύπρος συνεχίζει να απολαμβάνει αξιοσημείωτη ανάκαμψη μετά την κρίση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις συνολικά στην Ευρωζώνη, ο επικεφαλής οικονομολόγος του μηχανισμού σημείωσε πως η επιβράδυνση της ανάπτυξης δεν συνιστά ένδειξη αδυναμίας. «Πρόκειται για μία φυσική ομαλοποίηση των συνθηκών, που συνδέεται με την ωρίμανση του παγκόσμιου οικονομικού κύκλου και εξωτερικούς κινδύνους» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!