Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στον ρυθμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και η μαρίνα Αλίμου
[Η Ναυτεμπορική]: Στον ρυθμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και η μαρίνα Αλίμου

[Η Ναυτεμπορική]: Στον ρυθμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και η μαρίνα Αλίμου

Η μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία κατασκευάστηκε και λειτούργησε τη δεκαετία του 1960. Διαθέτει σήμερα περισσότερες από 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών.

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Στην «Άκτωρ Παραχωρήσεις», έναντι 57,5 εκατ. ευρώ, πέρασε η διαχείριση της μαρίνας Αλίμου, για περίοδο 40 ετών.

H «τύχη» της μεγαλύτερης μαρίνας της Ελλάδας, και μια από τις μεγαλύτερες της Ανατολικής Μεσογείου, κρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο «νήμα» της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα, μετά τη μαρίνα Φλοίσβου, τα έργα ανάπλασης του Δέλτα Φαλήρου, το project του Ελληνικού, τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στην πορεία που έχει τεθεί για τη μετατροπή του παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας σε Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ετήσια αμοιβή παραχώρησης
Εκτός από τα 57,5 εκατ. ευρώ, που είναι η προσφορά σε καθαρή παρούσα αξία, το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει συνολικά 177 εκατ. ευρώ.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται εκτός των 57,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εφάπαξ θα καταβληθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 25 εκατ. ευρώ, η ετήσια αμοιβή παραχώρησης, πλέον ποσοστού επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.
Ο νέος παραχωρησιούχος σχεδιάζει να υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων η μαρίνα Αλίμου θα εκσυγχρονισθεί και θα μετατραπεί σε έναν κορυφαίου επιπέδου τουριστικό λιμένα.
Επενδύσεις ανάπτυξης
50 εκατ. ευρώ

Τα έργα ανάπτυξης, τα οποία δεν έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα, πέραν της ριζικής αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν επιπλέον στην αναγέννηση της χερσαίας ζώνης της μαρίνας μέσω της δόμησης 18.500 τ.μ. κτηριακών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!