Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στον πυρετό των νομοσχεδίων η Βουλή
[Η Ναυτεμπορική]: Στον πυρετό των νομοσχεδίων η Βουλή

[Η Ναυτεμπορική]: Στον πυρετό των νομοσχεδίων η Βουλή

Με την συζήτηση για το σχέδιο, που αφορά τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις, αρχίζει σε λίγη ώρα στη Βουλή το «σπριντ» κυβέρνησης και βουλευτών για την ψήφιση τριών νομοσχεδίων μέσα σε 11 ημέρες.

Το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος εισάγεται στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και φέρνει σημαντικές φοροελαφρύνσεις σε περισσότερους από 5,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Η μείωση στον ΕΝΦΙΑ θα είναι μεσοσταθμικά 22%, φτάνοντας και το 30% σε ορισμένες περιπτώσεις. Η «Ν» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικούς πίνακες με παραδείγματα. για το πού και πόσο μειώνεται ο φόρος.

Στο ίδιο νομοσχέδιο εντάσσονται και οι βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές των πολιτών. Μεταξύ άλλων η ελάχιστη δόση μειώνεται στα 20 ευρώ από 30 ευρώ και το επιτόκιο το οποίο περιορίζεται στο 3% από 5%. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως την Πέμπτη, 1η Αυγούστου.

Έως τις 8 Αυγούστου επιδιώκεται να έχει ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος -που έχει ήδη κατατεθεί και εισάγεται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή για να συζητηθεί με την κανονική διαδικασία.

Ανάλογη είναι η προθεσμία και για το διυπουργικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, το πανεπιστημιακό άσυλο και την ψηφιακή σύνταξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!