Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στον διάλογο για το κιπά η «Bild» με ένα πατρόν στην πρώτη σελίδα
[Η Ναυτεμπορική]: Στον διάλογο για το κιπά η «Bild» με ένα πατρόν στην πρώτη σελίδα

[Η Ναυτεμπορική]: Στον διάλογο για το κιπά η «Bild» με ένα πατρόν στην πρώτη σελίδα

Αντιδράσεις προκαλεί η προειδοποίηση προς τους Εβραίους εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης να αποφεύγουν να φορούν κιπά σε δημόσιους χώρους.

Αντιδράσεις προκαλεί η προειδοποίηση προς τους Εβραίους εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης να αποφεύγουν να φορούν κιπά σε δημόσιους χώρους. Σε μία χώρα όπου αυξάνονται οι αντιεβραϊκές επιθέσεις, η γερμανική εφημερίδα «Bild» προτείνει στο σημερινό της φύλλο ένα πατρόν για κιπά κατά του αντισημιτισμού.

Ο επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης, αρμόδιος για τον αντισημιτισμό Φέλιξ Κλάιν προειδοποίησε το Σάββατο, τους Εβραίους να μη φορούν κιπά στη Γερμανία για να μη γίνονται στόχος. Υπήρξαν ωστόσο πολλές αντιδράσεις τόσο στη Γερμανία όσο και στο Ισραήλ, στη βάση κυρίως ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να εκφράζουν την θρησκευτική τους πίστη.

Το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας έχει επανειλημμένως αποθαρρύνει τους εβραίους να φορούν το κιπά.

Η εφημερίδα Bild συμμετέχει στον διάλογο καλώντας τους αναγνώστες της σε ένδειξη «αλληλεγγύης προς τους εβραίους γείτονές τους» να φτιάξουν το δικό τους χάρτινο κιπά ακολουθώντας τις οδηγίες της εφημερίδας με τέσσερα απλά βήματα και να το υψώσουν σημαία κατά του αντισημιτισμού.

Οι αναγνώστες μπορούν να κόψουν το κιπά που φέρει ένα αστέρι του Δαβίδ και βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου.

Πέρυσι, οι εφημερίδες «TAZ» και «Tagespiegel» είχαν επίσης φιλοξενήσει πατρόν για κιπά στις πρώτες σελίδες τους, καταγγέλλοντας την επίθεση στο Βερολίνο κατά την οποία Σύρος χτύπησε με τη ζώνη του έναν Ισραηλινό που φορούσε κιπά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!