Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στον διάδρομο απογείωσης τα υδροπλάνα
[Η Ναυτεμπορική]: Στον διάδρομο απογείωσης τα υδροπλάνα

[Η Ναυτεμπορική]: Στον διάδρομο απογείωσης τα υδροπλάνα

Τρία υδατοδρόμια έχουν αδειοδοτηθεί για τα λιμάνια της Κέρκυρας, των Παξών και της Πάτρας, ενώ τέσσερα ακόμα υδατοδρόμια σε Θεσσαλονίκη, Ίο, Ηράκλειο και Πύλο είναι υπό αξιολόγηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Στην απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την κατασκευή και εκμετάλλευση υδατοδρομίων, με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια γρήγορα και να έχουμε την επανεκκίνηση των πτήσεων με υδροπλάνα την άνοιξη του 2020, προτίθεται να προχωρήσει σύντομα το υπουργείο Yποδομών & Μεταφορών.

Το υπουργείο Μεταφορών θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, τον αριθμό των σχετικών αδειών, προχωρώντας παράλληλα στη δημοσίευση κάποιων κρίσιμων ΚΥΑ για την αποσαφήνιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια, όπως άφησε να διαφανεί ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως επισημαίνεται από στελέχη των δραστηριοποιούμενων εταιρειών, τα υδροπλάνα από πτητικής πλευράς, αλλά και ευρύτερης επιχειρησιακής λειτουργίας, βρίσκονται πολύ κοντά στα χαρακτηριστικά λειτουργίας των ελικοπτέρων. Υπάρχουν πολλά σημεία στο νόμο των υδατοδρομίων, υποστηρίζουν, που αν είχαν εναρμονιστεί με τα αντίστοιχα σημεία του νόμου των ελικοδρομίων θα είχαν επιταχυνθεί κατά πολύ οι διαδικασίες.

Ως γνωστόν, τα ελικοδρόμια λειτουργούν πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα και έχει αποδειχθεί εμπράκτως ότι η δική τους νομοθεσία είναι επαρκής και ασφαλής. Με βάση τα ανωτέρω θα πρέπει, για λόγους ισονομίας, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων να είναι αντίστοιχο με το νομοθετικό πλαίσιο για τα ελικοδρόμια, λαμβάνοντας βεβαίως υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες της θάλασσας, υπογραμμίζεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!