Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στον «αφρό» της εξωστρέφειας
[Η Ναυτεμπορική]: Στον «αφρό» της εξωστρέφειας

[Η Ναυτεμπορική]: Στον «αφρό» της εξωστρέφειας

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Όταν το 2010 τρεις φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, περίπου 30 ετών τότε, έφτιαχναν μπίρα στις κατσαρόλες των σπιτιών τους, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι ούτε δέκα χρόνια αργότερα οι μπίρες τους θα πωλούνται στο Λος Άντζελες και σε λίγους μήνες από σήμερα στο Πεκίνο.

Αυτό που οι Άγγελος Κανιατσάκης, Γιώργος Χαριτίδης και Γιώργος Γκουτζιούρης, φίλοι από παιδιά, μεγαλωμένοι στην ίδια γειτονιά της Τούμπας, άρχισαν περίπου σαν πλάκα, πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε μεράκι και χόμπι. Έναν χρόνο μετά, η ερασιτεχνική οικιακή παραγωγή πήρε… διαστάσεις: Στο υπόγειο του Άγγελου εγκαταστάθηκε ο οικιακός ζυθοβραστήρας, όπου οι τρεις φίλοι παρήγαγαν μπίρες για ίδια χρήση, αλλά και για συγγενείς και φίλους. Ήταν ενθουσιασμένοι με την παραγωγή τους, όπως ενθουσιασμένοι δήλωναν και όσοι δοκίμαζαν τις γεμάτες αρώματα απαστερίωτες και αφιλτράριστες μπίρες του… υπογείου. Και όσο περνούσε ο καιρός τόσο περισσότερο δυνάμωνε μέσα τους η πεποίθηση ότι αυτό το χόμπι μπορεί να εξελιχθεί σε μια κανονική επιχείρηση.

Από το 2015 έως σήμερα

Όπερ και εγένετο το 2015, όταν αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους μικροζυθοποιία στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας και τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ. Αυτό που δεν υπολόγισαν, βέβαια, ήταν ότι περίπου μία εβδομάδα πριν εκταμιεύσουν τη χρηματοδότηση ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοίνωνε το δημοψήφισμα προκαλώντας σοκ στα θεμέλια του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!