Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο στοματικός καρκίνος «χτυπά» ακόμα και άτομα κάτω των 30 ετών
[Η Ναυτεμπορική]: Ο στοματικός καρκίνος «χτυπά» ακόμα και άτομα κάτω των 30 ετών

[Η Ναυτεμπορική]: Ο στοματικός καρκίνος «χτυπά» ακόμα και άτομα κάτω των 30 ετών

Ο καρκίνος του στόματος, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παλαιότερα, δηλαδή στη δεκαετία του 1950, η αναλογία εμφάνισης μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν 1 γυναίκα προς 10 άνδρες, το 1970 το ποσοστό άλλαξε και έγινε 1 γυναίκα προς 4 άνδρες. Όμως σήμερα, τα ποσοστά αυτά έχουν σχεδόν εξισωθεί μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Νέους ανθρώπους ακόμη και κάτω των 30 χρόνων, χτυπά πλέον ο καρκίνος του στόματος, σύμφωνα με τον καθηγητή Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επισκέπτη Καθηγητή στο Παν/μιο του Λονδίνου κ. Γιώργο Λάσκαρη, ο οποίος μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας με θέμα:«Νοσήματα της Στοματικής Κοιλότητας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε» τόνισε, ότι ο καρκίνος του στόματος «σκοτώνει» κάθε χρόνο πάνω από 600.000 ανθρώπους παγκοσμίως. Ο καρκίνος του στόματος αποτελεί μια από τις 10 συνηθέστερες μορφές καρκίνου στον άνθρωπο ενώ, στη χώρα μας κάθε χρόνο καταγράφονται 700 νέα κρούσματα.

Ο καρκίνος του στόματος, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παλαιότερα, δηλαδή στη δεκαετία του 1950, η αναλογία εμφάνισης μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν 1 γυναίκα προς 10 άνδρες, το 1970 το ποσοστό άλλαξε και έγινε 1 γυναίκα προς 4 άνδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!