Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο τιμόνι της ομάδας G20 η Γερμανία
[Η Ναυτεμπορική]: Στο τιμόνι της ομάδας G20 η Γερμανία

[Η Ναυτεμπορική]: Στο τιμόνι της ομάδας G20 η Γερμανία

Την προεδρία της ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών του κόσμου (G20) αναλαμβάνει σήμερα η Γερμανία.

Όπως επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung η ανάληψη της προεδρίας από το Βερολίνο έρχεται σε μία εποχή αβεβαιότητας κι ενώ η παγκόσμια ατζέντα των τελευταίων ετών έχει ανατραπεί: «Οι υποστηρικτές του ελεύθερου εμπορίου εκλείπουν, οι κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, να υψώσουν τείχη για τους πρόσφυγες, να χαλαρώσουν την εποπτεία των τραπεζών και να μειώσουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέους φορολογικούς παραδείσους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γερμανική προεδρία «φαντάζει ως πεδίο πειραματισμών μετά την απώλεια παραδοσιακών συμμάχων». «Η Μ. Βρετανία, από τους συνιδρυτές του G20, θέλει να εγκαταλείψει την Ε.Ε.. Το Λονδίνο είναι απασχολημένο με τον εαυτό του και δεν λογίζεται πλέον ως ισχυρός εταίρος. Και οι ΗΠΑ έχουν γίνει εντελώς απρόβλεπτες μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ», σημειώνει η SZ.

η γερμανική κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία «μόνο στους τομείς, στους οποίους επαρκεί ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής», εκτιμά από την πλευρά της η Tageszeitung του Βερολίνου.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα «στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Μ. Βρετανία δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!