Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο ραντάρ της τοποθετεί η Amazon την Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Στο ραντάρ της τοποθετεί  η Amazon την Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Στο ραντάρ της τοποθετεί η Amazon την Ελλάδα

Του Φάνη Ζώη
[email protected]

Σε επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα στον τομέα των logistics φαίνεται να θέλει να προχωρήσει ο αμερικανικός κολοσσός της Amazon ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση αποθηκών. Αυτό αναφέρουν στελέχη της εγχώριας αγοράς της εφοδιαστικής αλυσίδας, υποστηρίζοντας ότι συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες η λειτουργία εγκαταστάσεων της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε γειτονικές χώρες.

Αναλυτές του κλάδου σημειώνουν ότι η πιθανή παρουσία της Amazon στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοίγματος της εταιρείας σε νέες αγορές και την εκμετάλλευση των νέων εμπορικών δρόμων που ανοίγονται στην περιοχή, κάτω από την επιρροή της Κίνας και του «One Belt, One Road» σχεδίου.

Εξαγωγές και γεωγραφία

Βέβαια αυτό έχει να κάνει με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των εξαγωγών της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του λιμανιού του Πειραιά, ο οποίος μπορεί να τροφοδοτήσει -μέσω θαλάσσιων διαδρόμων- την ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα η Amazon έχει προσεγγίσει ήδη την ελληνική κυβέρνηση για να αποκτήσει έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας, προκειμένου να οργανώσει κέντρο διαλογής και διανομής, το οποίο θα εξυπηρετεί τη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε λόγω της εύκολης πρόσβασης στο λιμάνι και στους οδικούς άξονες, ενώ αναμένεται να υπάρξει στενή συνέργεια με το διαμετακομιστικό κέντρο που ετοιμάζεται να φτιάξει η Cosco στην ίδια περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!