Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο ραντάρ της EBRD η Ελληνικός Χρυσός
[Η Ναυτεμπορική]: Στο ραντάρ της EBRD η Ελληνικός Χρυσός

[Η Ναυτεμπορική]: Στο ραντάρ της EBRD η Ελληνικός Χρυσός

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]riki.gr

Τον δρόμο της χρηματοδότησης για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική φαίνεται πως ανοίγει η γρήγορη αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων που είχαν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια και καθυστερούσαν το έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη επένδυση έχει μπει στην ατζέντα του ενδιαφέροντος της EBRD. Έχουν υπάρξει διερευνητικές επαφές για τη συλλογή των αναγκαίων πληροφοριών από την πλευρά της τράπεζας και όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσουν όλες οι πλευρές στα επόμενα βήματα.

Σκουριές: Έληξε άλλη μία εκκρεμότητα
Παράλληλα, άλλη μία εκκρεμότητα για τις Σκουριές έληξε μετά και τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) υπέρ της απόσπασης και μεταφοράς αρχαιολογικών καταλοίπων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Με την ολοκλήρωση της ανασκαφής εφαρμόζεται η σχετική Απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, που αφορά τη μεταφορά των αρχαίων καταλοίπων μεταλλουργίας σε σημείο κατάλληλο, ώστε να μην αποκόπτονται από το πολιτισμικό τους περιβάλλον. Η Εφορεία προτείνει έπειτα από μελέτη και έλεγχο τη θέση «Κόνιαρη» που βρίσκεται στο όρος Κάκκαβος, εντός της περιοχής των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων Σκουριών της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Το θέμα συζητήθηκε έπειτα από τέσσερις αναβολές και πλέον οι εγκαταστάσεις στις Σκουριές είναι πλήρως αδειοδοτημένες.
Ταυτόχρονα, η Eldorado Gold έχει προχωρήσει σε αναθεώρηση προς τα πάνω της παραγωγής της δυναμικής στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!