Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο φως μεγάλο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης αναβολικών
[Η Ναυτεμπορική]: Στο φως μεγάλο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης αναβολικών

[Η Ναυτεμπορική]: Στο φως μεγάλο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης αναβολικών

Πολυμελής διεθνική εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε συστηματική παρασκευή, διακίνηση και διάθεση απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αναβολικών ουσιών σε Ελλάδα κι εξωτερικό εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, χθες σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, συνελήφθησαν έντεκα μέλη της, όλοι Έλληνες, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, οι συλληφθέντες είχαν ενταθεί στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση, που, εκτός των άλλων, διακινούσε και εμπορεύονταν και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Στην πράξη, ο αρχηγός της είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία) έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών. Στη συνέχεια, σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού προχωρούσε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών στην τελική μορφή τους.

Με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους τελικούς χρήστες, μεταξύ των οποίων ήταν και αθλητές. Η δε διακίνηση των παράνομων αυτών σκευασμάτων γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, έχοντας επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!