Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο φως δύο κυκλώματα διακίνησης αναβολικών σε Ελλάδα κι εξωτερικό
[Η Ναυτεμπορική]: Στο φως δύο κυκλώματα διακίνησης αναβολικών σε Ελλάδα κι εξωτερικό

[Η Ναυτεμπορική]: Στο φως δύο κυκλώματα διακίνησης αναβολικών σε Ελλάδα κι εξωτερικό

Τέλος στη δράση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που παρασκεύαζαν, διακινούσαν, διέθεταν και χορηγούσαν κατ’ επάγγελμα αναβολικές ουσίες έβαλε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ.

Στη διάρκεια επιχείρησης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας 24 έως 57 ετών.

Όπως προέκυψε, οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο πεδίο της διάθεσης στην ευρύτερη αγορά παράνομων κι απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Επιπλέον, διακινούσαν κι εμπορεύονταν παράνομα και φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών της χρήσης των αναβολικών ουσιών.

Στην πρώτη οργάνωση, την εισαγωγή πρώτων υλών από Κίνα, Βουλγαρία κι Αυστρία είχε αναλάβει 40χρονος Έλληνας, ο οποίος έκανε και την παρασκευή των αναβολικών στην τελική μορφή τους, σε αποθήκη-παρασκευαστήριο που διατηρούσε.

Στη συνέχεια, προμήθευε τα μέλη της οργάνωσης με τα αναβολικά, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στους τελικούς χρήστες, μεταξύ των οποίων και αθλητές κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή ενόψει συμμετοχής τους σε αυτούς.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε επεκτείνει τη δράση της και σε Κύπρο και Γερμανία, ενώ για τη διακίνηση των σκευασμάτων χρησιμοποιούσε κατάστημα, καθώς και οχήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αττικής η αποθήκη-παρασκευαστήριο, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες κι εργαστηριακός εξοπλισμός για την παρασκευή των σκευασμάτων, καθώς και τυπογραφείο, όπου τυπώνονταν οι συσκευασίες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!