Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο 50% η κάλυψη της δημόσιας δαπάνης σε υδατοκαλλιέργειες
[Η Ναυτεμπορική]: Στο 50% η κάλυψη  της δημόσιας δαπάνης σε υδατοκαλλιέργειες

[Η Ναυτεμπορική]: Στο 50% η κάλυψη της δημόσιας δαπάνης σε υδατοκαλλιέργειες

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Στα 20 εκατ. ευρώ ανέρχεται η πίστωση που αφορά τις πληρωμές των δικαιούχων των συνολικά 114 σχεδίων που έχουν ενταχθεί στα Μέτρα 3.2.2 και 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020. Χθες γνωστοποιήθηκε ότι με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης «ξεκλειδώνουν» επιπλέον 8 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια πίστωσης 12 εκατομμυρίων ευρώ η οποία είχε εγκριθεί στις αρχές του 2019, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις καταβολές της δημόσιας χρηματοδότησης στους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στα μέτρα. Με το επιπλέον ποσό των 8 εκατ. ευρώ το ποσοστό της κάλυψης της δημόσιας δαπάνης των συγκεκριμένων σχεδίων διαμορφώνεται στο 50%.

Συγκεκριμένα τα 114 επενδυτικά σχέδια έχουν επιλέξιμο προϋπολογισμό 96,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 40 εκατ. ευρώ αποτελούν τη δημόσια δαπάνη (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι).

Η λίστα με τις επιλέξιμες επενδύσεις περιλαμβάνει πάνω από 60 εταιρείες, ωστόσο τη μερίδα του λέοντος κατέχει το σχήμα των εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο Andromeda, δηλαδή οι εταιρείες Ανδρομέδα, Νηρεύς και Σελόντα.
Συνολικά οι τρεις εταιρείες βρίσκονται σε διαδικασία υλοποίησης συνολικά 47 επενδυτικών σχεδίων επιλέξιμου προϋπολογισμού 44,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 13,7 εκατ. ευρώ αποτελούν δημόσια δαπάνη στο πλαίσιο των μέτρων του ΕΠΑλΘ. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Σελόντα δρομολογεί 24 επενδυτικά σχέδια επιλέξιμου προϋπολογισμού 14,5 εκατ. ευρώ, η Νηρεύς 17 επενδύσεις προϋπολογισμού 23,6 εκατ. ευρώ και η Ανδρομέδα 6 σχέδια προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!