Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στο 48% η αύξηση χρηματοδότησης των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών
[Η Ναυτεμπορική]: Στο 48% η αύξηση χρηματοδότησης των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών

[Η Ναυτεμπορική]: Στο 48% η αύξηση χρηματοδότησης των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Πάνω από 540 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για τη χρηματοδότηση των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών εξασφάλισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, γεγονός που σημαίνει ότι καταγράφεται μια γενναία αύξηση στα 135 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση από 90,7 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με θέμα τις άγονες γραμμές, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ν». Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ακόμη ότι «για το υπουργείο πλέον οι άγονες γραμμές δεν είναι απλώς μια πολιτική επιδοματικής προσέγγισης, αλλά παίρνει χαρακτήρα ουσιαστικού αναπτυξιακού εργαλείου για τη νέα νησιωτική πολιτική της χώρας» και υπογράμμισε ότι οι νέες προκηρύξεις έχουν σαφή και ποιοτικότερα κριτήρια, κυρίως σε ό,τι αφορά τα πλοία της κατηγορίας Α’ (πλοία νεότερης ηλικίας). Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι συμβάσεις για τις άγονες γραμμές θα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών για τα πλοία κατηγορίας Α’, δύο χρόνια για τη 2η κατηγορία και έναν χρόνο για την τρίτη κατηγορία.

Ριζική αλλαγή του πλαισίου
Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Πλακιωτάκης εισηγήθηκε τη ριζική αλλαγή του πλαισίου των άγονων γραμμών και η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή στο υψηλότερο επίπεδο, σε συνέχεια της ειδικής σύσκεψης υπό τον συντονισμό του Γραφείου Πρωθυπουργού και υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ και την καθοριστική συμβολή των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!