Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στις κάλπες οι πολίτες της Β. Μακεδονίας- θα περάσει η συμμετοχή το κρίσιμο όριο του 40%;
[Η Ναυτεμπορική]: Στις κάλπες οι πολίτες της Β. Μακεδονίας- θα περάσει η συμμετοχή το κρίσιμο όριο του 40%;

[Η Ναυτεμπορική]: Στις κάλπες οι πολίτες της Β. Μακεδονίας- θα περάσει η συμμετοχή το κρίσιμο όριο του 40%;

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Την ψήφο διεκδικούν ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού Στέβο Πεντάροφσκι και η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Στον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 21 Απριλίου η διαφορά των δύο υποψηφίων ήταν οριακή, με τον Πεντάροφσκι να συγκεντρώνει 42,8% και την Σιλιάνοφσκα 42,2%. Ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηριζόταν από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης απέσπασε 10,6%.

Το μεγάλο στοίχημα για όλους είναι το ποσοστό συμμετοχής ξεπεράσει το 40%, αφού το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας ορίζει ότι αυτή θα πρέπει να υπερβεί το 40% προκειμένου οι εκλογές να θεωρηθούν έγκυρες. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, θα προκηρυχθούν νέες κάλπες και τα καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο προσωρινά ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Να σημειωθεί ότι στον πρώτο γύρο το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις στο 41,7%, το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ,.

Οι δύο υποψήφιοι αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα απηύθυναν έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, προκειμένου η χώρα να μην εισέλθει σε περίοδο αβεβαιότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!