Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στις εκδηλώσεις για την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος Μέρκελ- Ορμπάν με φόντο την προσφυγική κρίση
[Η Ναυτεμπορική]: Στις εκδηλώσεις για την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος Μέρκελ- Ορμπάν με φόντο την προσφυγική κρίση

[Η Ναυτεμπορική]: Στις εκδηλώσεις για την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος Μέρκελ- Ορμπάν με φόντο την προσφυγική κρίση

Τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, υποδέχεται σήμερα στη χώρα του ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, καθώς οι δύο ηγέτες θα παραστούν εκδηλώσεις για τα τριάντα χρόνια από την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο Σόπρον, όπου στις 19 Αυγούστου 1989 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από την Αυστρία και την Ουγγαρία πραγματοποίησαν ένα «πανευρωπαϊκό πικ-νικ» στα σύνορα μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Όταν άνοιξαν τα σύνορα για την εκδήλωση αυτή περισσότεροι από 600 Ανατολικογερμανοί, που βρίσκονταν σε διακοπές στην Ουγγαρία, εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να καταφύγουν στην Αυστρία.

Δεκάδες χιλιάδες άλλοι Ανατολικογερμανοί που είχαν πάει στην Ουγγαρία εκείνο το καλοκαίρι ακολούθησαν το παράδειγμά τους μερικές εβδομάδες αργότερα, όταν η χώρα άνοιξε τα δυτικά σύνορά της.

Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος το ζήτημα της διαχείρισης των συνόρων της Ευρώπης προκαλεί τα τελευταία χρόνια έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των χωρών, κυρίως ανάμεσα στη Μέρκελ και τον Ορμπάν κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύματος εισροής προσφύγων ο 2015.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε υιοθετήσει τότε μια πολιτική ανοικτών θυρών για να υποδεχθεί στη χώρα τους πρόσφυγες που έφευγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, ενώ ο Ούγγρος πρωθυπουργός εμφανιζόταν κατηγορηματικά αντίθετος στη μετανάστευση στο όνομα της υπεράσπισης των χριστιανικών αξιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!