Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2020
[Η Ναυτεμπορική]: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2020

[Η Ναυτεμπορική]: Στην τελική ευθεία οι συζητήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2020

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από αύριο οι συζητήσεις με τους θεσμούς, προκειμένου μέχρι το τελευταίο Eurogroup της χρονιάς να έχουν κλείσει όλες οι μεγάλες εκκρεμότητες. Αύριο κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα φανεί με ποιον τρόπο και σε ποιο βαθμό έχει καλυφθεί η απόσταση που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές όσον αφορά την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού.

Οι τελευταίες πληροφορίες έκαναν λόγο για περιορισμό της διαφοράς στο επίπεδο των 300 εκατ. ευρώ, με την τάση να είναι πτωτική. Αύριο επίσης θα δημοσιευτούν και τα στοιχεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού στο 9μηνο, οπότε θα αποκαλυφθεί το κατά πόσο έχει συνέχεια το φαινόμενο της ενίσχυσης των εσόδων από τον ΦΠΑ παρά τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών από τον περασμένο Μάιο.

Η κυβέρνηση θέλει μια θετική αξιολόγηση χωρίς «αστερίσκους» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και μια θετική έκθεση για την 4η μεταμνημονιακή αξιολόγηση από τους θεσμούς, προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια και η αποδέσμευση της επόμενης δόσης των ANFAs και των SMPs (εκτιμάται περίπου στα 640 εκατ. ευρώ και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα καταβληθεί μέσα στον Ιανουάριο), αλλά και η έγκριση για τη διάθεση μέρους αυτών των κερδών για την τόνωση των επενδύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!