Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην τελική ευθεία η έκδοση του swap ύψους 29,7 δισ.
[Η Ναυτεμπορική]: Στην τελική ευθεία η έκδοση του swap ύψους 29,7 δισ.

[Η Ναυτεμπορική]: Στην τελική ευθεία η έκδοση του swap ύψους 29,7 δισ.

Θέμα ημερών ή και ωρών είναι η έκδοση του γιγαντιαίου swap των ελληνικών ομολόγων, ύψους 29,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έχουν λάβει το «πράσινο φως» από τους θεσμούς και ειδικά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, για να προχωρήσει η ανταλλαγή.

Με την ανταλλαγή αυτή το Δημόσιο αποσκοπεί στο να βελτιώσει τη ρευστότητα των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και να διευκολύνει την επόμενη έξοδο στις αγορές. Ταυτόχρονα, εξομαλύνει τις λήξεις του δημοσίου χρέους για τα έτη από 2023 έως και 2042.

Τα ομόλογα που θα ανταλλαχθούν προέρχονται από τα ομόλογα του PSI και λήγουν έως το 2042. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανταλλαγή θα γίνει με νέα ομόλογα διάρκειας 5, 10, 15 και 20 ετών. Το επιτόκιο των ομολόγων θα είναι σταθερό και θα προσδιοριστεί με τέτοιο τρόπο, προκειμένου η συναλλαγή να είναι ουδέτερη τόσο για τους ομολογιούχους όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε χθες την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητες να αρχίσει να αυτοχρηματοδοτείται με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018

Μιλώντας στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπριζ του Βελγίου με θέμα «Φιλοδοξία και ρεαλισμός», ο κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στο ρόλο του ESM, τα προγράμματα διάσωσης και την περαιτέρω εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!