Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην παρουσίαση της λειτουργίας του «112» ο Κ. Μητσοτάκης
[Η Ναυτεμπορική]: Στην παρουσίαση της λειτουργίας του «112» ο Κ. Μητσοτάκης

[Η Ναυτεμπορική]: Στην παρουσίαση της λειτουργίας του «112» ο Κ. Μητσοτάκης

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά σε λίγη ώρα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, η παρουσίαση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112».

Ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνη Τζωρτζακάκη, τον διευθ. σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας (που έκανε τον διαγωνισμό) Σταύρο Ασθενίδη, καθώς και με στελέχη των υπηρεσιών που εμπλέκονται με το 112.

Το 112 αποτελεί μια υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος.

  • Εισερχόμενο Σκέλος: Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα.
  • Εξερχόμενο Σκέλος: Η υπηρεσία επιτρέπει την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών με την αποστολή μηνυμάτων μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας.

Λειτουργίες από 1ης Ιανουαρίου 2020


• Λειτουργία του 112 όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα
• Η κλήση είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, ακόμη και χωρίς κάρτα SIM, καθώς και από δημόσιους τηλεφωνικούς θαλάμους χωρίς τηλεκάρτα.
• Ο αριθμός 112 λειτουργεί εντός της εμβέλειας οποιουδήποτε δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!