Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην Ιnvel o έλεγχος της Πανγαία- Νέος «πρωταθλητής» στην ελληνική αγορά ακινήτων
[Η Ναυτεμπορική]: Στην Ιnvel o έλεγχος της Πανγαία- Νέος «πρωταθλητής» στην ελληνική αγορά ακινήτων

[Η Ναυτεμπορική]: Στην Ιnvel o έλεγχος της Πανγαία- Νέος «πρωταθλητής» στην ελληνική αγορά ακινήτων

Στον έλεγχο της Invel Real Estate έχει περάσει πια η «Εθνική Πανγαία», μετά και την εξαγορά του μεριδίου που διατηρούσε η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για μια συναλλαγή- ορόσημο για την ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία και απογείωσε σήμερα τον τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το ποσοστό 32.7% αποκτήθηκε από τηv Invel Real Estate BV (29.8%) και τηv CL Hermes Opportunities, L.P. (2.9%) έναντι συνολικού τιμήματος 390 εκατ. ευρώ, το οποίο και περνάει στα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας δίνοντας μία πολύτιμη «ένεση». Με την εξαγορά αυτή η συνολική επένδυση της Invel στην Πανγαία υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας την Invel ιστορικά τον μεγαλύτερο επενδυτή στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Η απόκτηση από την Invel έλαβε τη στήριξη μεγάλων θεσμικών επενδυτών, περιλαμβανομένης της παγκόσμιας ιδιωτικής εταιρίας επενδύσεων Castlelake L.P., καθώς και άλλων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η Invel Real Estate B.V. έλαβε επίσης κοινοπρακτικό τραπεζικό δανεισμό με Συντονιστή Διοργάνωσης την Τράπεζα Πειραιώς και συμμετέχοντες την Τράπεζα Πειραιώς, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξής (EBRD), την Astro Bank και την Ελληνική Τράπεζα.

Ο ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Invel, Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, έκανε λόγο για μία συναλλαγή «που σηματοδοτεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορα ακινήτων και στην ελληνική οικονομία και που φέρνει την συμμετοχή μας στην “Πανγαία” στο 98.1%».

Σημείωσε δε πως «αυτή η επένδυση ορόσημο δεν θα είχε καταστεί δυνατή, χωρίς την υποστήριξη των επενδυτών μας, των φορέων χρηματοδότησης και των συμβούλων μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!