Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην «εντατική» ο μεταποιητικός κλάδος
[Η Ναυτεμπορική]: Στην «εντατική» ο μεταποιητικός κλάδος

[Η Ναυτεμπορική]: Στην «εντατική» ο μεταποιητικός κλάδος

Περαιτέρω επιδείνωση εμφάνισε τον Νοέμβριο ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα, καθώς ο δείκτης PMI της Μarkit υποχώρησε στις 48,3 μονάδες έναντι 48,6 μονάδων τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η επίδοση του προηγούμενο μήνα αποτελεί τη χειρότερη του τελευταίου έτος, γεγονός που αντανακλά τη δυσμενή θέση, στην οποία έχει περιέλθει ο μεταποιητικός κλάδος.

Όπως αναφέρει η Markit, τα φαινόμενα ύφεσης του μεταποιητικού τομέα επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, εξαιτίας της έντονης συρρίκνωσης τόσο στην παραγωγή όσο και στις νέες εργασίες.

Οι εταιρείες παράλληλα, περιόρισαν την αγοραστική τους δραστηριότητα εν όψει των εντεινόμενων κοστολογικών πιέσεων, οι οποίες οδήγησαν σε περαιτέρω μειώσεις των αποθεμάτων εισροών.

Την ίδια ώρα, οι κατασκευαστές εξακολούθησαν να προσλαμβάνουν προσωπικό, παρά την έντονη επιδείνωση των επιπέδων αδιεκπεραίωτων εργασιών.

Παραγωγή

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου υπέδειξαν μείωση της παραγωγής του μεταποιητικού τομέα στην Ελλάδα για τρίτο συνεχή μήνα. Επιπλέον, η τελευταία συρρίκνωση ήταν η εντονότερη που έχει καταγραφεί από τον Ιούλιο, ενώ οι εταιρείες συνέδεσαν τη μείωση της παραγωγής με την ασθενέστερη ζήτηση για ελληνικά αγαθά. Ως εκ τούτου, αναφέρθηκαν χαμηλότερα επίπεδα αποθεμάτων ετοίμων προϊόντων.

Η μείωση της παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της έντονης συρρίκνωσης των επιπέδων νέων εργασιών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!