Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην Ελλάδα ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν
[Η Ναυτεμπορική]: Στην Ελλάδα ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν

[Η Ναυτεμπορική]: Στην Ελλάδα ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν

Δείτε φωτογραφίες με τα έργα του Χαΐμ Ντοτάν.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από τις 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2016 ο διεθνούς φήμης Ισραηλινός αρχιτέκτονας, εκπαιδευτικός και ποιητής Χαΐμ Ντοτάν (Haim Dotan), προκειμένου να μιλήσει στο Συνέδριο του Economist «The Sustainability Summit for southeast Europe and the Mediterranean. Adapt or Die», στο Megaron Plus με θέμα «Το ντιζάιν εμπνέει τη ζωή», αλλά και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ο Χαΐμ Ντοτάν θεωρείται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη τεχνικών σχεδιασμού και κατασκευής για οικιακές, εμπορικές, βιομηχανικές, εκπαιδευτικές και δημόσιες εγκαταστάσεις.  Στα έργα του, ο δημιουργεί μια νέα γλώσσα στο παγκόσμιο αρχιτεκτονικό τοπίο.

O Ντοτάν σχεδίασε ένα μοναδικό έργο στην Κίνα, την γυάλινη γέφυρα Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, τη μακρύτερη και υψηλότερη γέφυρα με γυάλινο  δάπεδο στον κόσμο.  Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και έχει γίνει ένα νέο εμβληματικό τοπόσημο στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο. Ήταν επίσης ο κύριος του έργου, ο εργολάβος και ο αρχιτέκτονας του βραβευμένου Περιπτέρου του Ισραήλ στην  World Expo 2010, στη Σαγκάη της Κίνας.

Άλλα σημαντικά έργα του Χαΐμ Ντοτάν στο Ισραήλ είναι: το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών στο Ashdod, το Sami Shamoon College of Engineering στην Beersheva, το Αmerican International School στο Even Yehuda, το κτήριο Alon για τις τεχνολογίες αιχμής στο Πανεπιστήμιο του Νέγκεβ Ben Gurion στην Beersheva, το  Azrieli School for Educational Empowerment στην Beersheva και η Σχολή Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας Segoe στο Technion της Χάιφα (με τον αρχιτέκτονα Piltzer).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!