Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην εκκίνηση το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου
[Η Ναυτεμπορική]: Στην εκκίνηση το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

[Η Ναυτεμπορική]: Στην εκκίνηση το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Εξέλιξη κομβικής σημασίας για τις επιχειρήσεις της περιοχής του Ασπροπύργου αποτελεί η έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή. Οι διαδικασίες δημιουργίας του επιχειρηματικού πάρκου άνοιξαν με την υπογραφή της Κοινής Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου.

Ειδικότερα, με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ, εγκρίθηκε η ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β’ Ασπροπύργου (Νότιος Τομέας) από την εταιρεία «Φορέας Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΠΑ) Ασπροπύργου Νότιος Τομέας» και με διακριτικό τίτλο «ΒΙΠΑΝΟΤ Ασπροπύργου». Το ύψος της προβλεπόμενης δαπάνης ανέρχεται συνολικά σε 25,023 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει καθαρές δαπάνες 20,180 εκατ. ευρώ και ΦΠΑ 4,843 εκατ.

Σε έκταση 2.000 στρ.
Η έκταση που πρόκειται να αναπτυχθεί το Ε.Π. έχει επιφάνεια 2.061,82 στρέμματα περίπου, βρίσκεται νότια του οδικού άξονα της Λεωφόρου Ειρήνης (ή λεωφ. ΝΑΤΟ) και διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Ασπροπύργου. Ειδικότερα, το βόρειο όριο της προς οριοθέτηση περιοχής ταυτίζεται με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, νοτιοανατολικά, σε μεγάλο τμήμα το όριό της ταυτίζεται με τη βόρεια οριογραμμή του ρέματος της Μαύρης Ώρας και δυτικά το όριο της περιοχής αποτελεί η ανατολική οριογραμμή του ρέματος του Αγ. Γεωργίου ή Γιαννούλας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, το προς ανάπτυξη Επιχειρηματικό Πάρκο συνάδει με τις κατευθύνσεις του χωροταξικού σχεδιασμού εθνικού επιπέδου για τη βιομηχανία, ο οποίος αναγνωρίζει την περιοχή της Δυτικής Αττικής ως το ισχυρότερο στοιχείο της βάσης της μεταποίησης της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, επισημαίνει την ενίσχυση του ρόλου του Θριασίου πεδίου και υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη οργάνωσης των υφιστάμενων συγκεντρώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!