Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στην εκκίνηση η επένδυση των 800 εκατ. ευρώ του ΟΛΠ
[Η Ναυτεμπορική]: Στην εκκίνηση η επένδυση των 800 εκατ. ευρώ του ΟΛΠ

[Η Ναυτεμπορική]: Στην εκκίνηση η επένδυση των 800 εκατ. ευρώ του ΟΛΠ

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Στην αφετηρία βρίσκεται πλέον ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στη χώρα για τα επόμενα χρόνια, μετά την κατάθεση προχθες στο υπουργείο Ναυτιλίας του νέου αναθεωρημένου master plan του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, που περιλαμβάνει έργα συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης «υποδεχόμενος» τους ογκώδεις φακέλους του master plan, η επένδυση αυτή αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για τη χώρα.

Το master plan περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, όπως έχει ήδη αναφερθεί, μία τέταρτη προβλήτα για την εξυπηρέτηση των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που ανεβάζει τη συνολική δυναμικότητα του λιμανιού στα 10 εκατ. teu, γεγονός που σημαίνει ότι φέρνει τον Πειραιά στην τρίτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων λιμανιών της Ευρώπης. Επίσης οι επενδύσεις αυτές δημιουργούν νέα δυναμική και στον τομέα της κρουαζιέρας. Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει όμως την κατασκευή νέας αποθήκης, πενταώροφου κτηρίου στάθμευσης αυτοκινήτων, κατασκευή Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας (ΠΕ04), (Σημειώνεται ότι η ΕΣΑΛ είχε απορρίψει την κατασκευή και λειτουργά MALL στον νέο Προβλήτα Κρουαζιέρας.), ξενοδοχεία κ.λπ. Δεν περιλαμβάνει σχέδια για ναυπηγείο, ενώ προβλέπει και τη μείωση της δυναμικότητας του εμπορικού κέντρου, τον σταθμό της κρουαζιέρας που θα απευθύνεται τελικά μόνο τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, δύο επενδύσεις που συγκέντρωσαν αντιδράσεις, από τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!