Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στοίχημα η απόδοση των 120 δόσεων
[Η Ναυτεμπορική]: Στοίχημα η απόδοση των 120 δόσεων

[Η Ναυτεμπορική]: Στοίχημα η απόδοση των 120 δόσεων

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]

Στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου μπήκε ήδη η πορεία των αιτήσεων ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόσο στην εφορία όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Το θέμα παρουσιάζει έντονο δημοσιονομικό ενδιαφέρον, καθώς έχει ήδη καταγραφεί μεγάλη διαφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των θεσμών όσον αφορά τις συνέπειες που θα έχουν για τον κρατικό προϋπολογισμό οι δύο ρυθμίσεις: τόσο αυτή για τα χρέη προς την εφορία όσο και η αντίστοιχη για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία ενεργοποιήθηκε χθες.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσβλέπει σε θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα από τις δύο ρυθμίσεις: η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έχει μιλήσει για κέρδος της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ μέσα στο 2019, παρά το γεγονός ότι μέσω της ρύθμισης θα υπάρξουν και ασφαλισμένοι που θα θεμελιώσουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης. Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ποσοτικοποίησε το θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία στα 200 εκατ. ευρώ. Οι θεσμοί, από την άλλη πλευρά, βλέπουν «πλήγμα» στην κουλτούρα πληρωμών και «τρύπα» η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 0,5% του ΑΕΠ.

Αυξημένο ενδιαφέρον
Από το πρώτο κιόλας 24ωρο φάνηκε αυξημένο ενδιαφέρον των οφειλετών για τη ρύθμιση στην εφορία. Μέχρι και νωρίς χθες το απόγευμα είχαν γίνει 104.000 επισκέψεις στην πλατφόρμα, ενώ ολοκληρώθηκαν ήδη περισσότερες από 13.500 ρυθμίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!