Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Στη νότια Ινδία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο
[Η Ναυτεμπορική]: Στη νότια Ινδία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο

[Η Ναυτεμπορική]: Στη νότια Ινδία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο

Το φωτοβολταϊκό πάρκο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας, είναι σε θέση να παράγει 648 μεγαβάτ καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας (φωτ. αρχείου).

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο κατασκευάστηκε στο ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, παίρνοντας το ρεκόρ από μια εγκατάσταση στην Καλιφόρνια.

Η εγκατάσταση επιφάνειας 2.500 στρεμμάτων κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις οκτώ μηνών, παρά τους μουσώνες και τις πλημμύρες στην περιοχή, και έχει ισοδύναμο μέγεθος με σχεδόν 60 Ταζ Μαχάλ, ενώ οι ηλιακοί συλλέκτες και μόνο έχουν ίση επιφάνεια με 476 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας, είναι σε θέση να παράγει 648 μεγαβάτ καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και θα βοηθήσει την Ινδία να εκπληρώσει το στόχο τροφοδότησης 60 εκατομμυρίων σπιτιών με ηλιακή ενέργεια μέχρι το 2022.

«Πριν από εμάς, η μεγαλύτερη μονάδα ηλιακής ενέργειας σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ήταν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το έργο αυτό παράγει 550 μεγαβάτ και ολοκληρώθηκε σε περίπου τρία χρόνια. Εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σταθμό ηλιακής ενέργειας 648 μεγαβάτ σε λιγότερο από ένα χρόνο», δήλωσε ο Βνέετ Τζαάιν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που κατασκεύασε την εγκατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!