Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στη Λιβύη εκτάκτως ο Γερμανός ΥΠΕΞ εν όψει της διάσκεψης στο Βερολίνο
[Η Ναυτεμπορική]: Στη Λιβύη εκτάκτως ο Γερμανός ΥΠΕΞ εν όψει της διάσκεψης στο Βερολίνο

[Η Ναυτεμπορική]: Στη Λιβύη εκτάκτως ο Γερμανός ΥΠΕΞ εν όψει της διάσκεψης στο Βερολίνο

Στη Βεγγάζη μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ εν όψει της διάσκεψης στο Βερολίνο, την Κυριακή, για την εξεύρεση λύσης στην κρίση στη Λιβύη.

Ως εκπρόσωπος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μάας θα έχει επίσης συνομιλίες με τον τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

«Με τη διαδικασία του Βερολίνου, έχουμε την καλύτερη ευκαιρία για μεγάλο χρονικό διάστημα να αρχίσουμε ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Λιβύη», δήλωσε ο Μάας πριν από το ταξίδι του.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει στρατιωτικά αυτή τη σύγκρουση. Αντίθετα, ένα παράθυρο ανοίγει τώρα για να απελευθερωθεί η σύγκρουση από τη διεθνή επιρροή», τόνισε για να εκφράσει ευθύς αμέσως την ελπίδα ότι οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα αδράξουν τώρα την ευκαιρία «για να πάρουν το μέλλον της Λιβύης πίσω στα λιβυκά χέρια».

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, σημειώνει η Deutsche Welle, είναι σημαντικό και οι δύο πλευρές να είναι έτοιμες για μία πραγματική κατάπαυση του πυρός και ασφαλώς τη συμμετοχή τους στη μορφή του διαλόγου που προτείνουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Το Βερολίνο προσπαθεί να πείσει τόσο τον στρατάρχη Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, όσο και τον αντίπαλό του, τον πρωθυπουργό Φαγιέζ αλ Σάρατζ, να είναι παρόντες στη διεθνή διάσκεψη στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!