Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αυξημένες προσπάθειες» της Ελλάδας ενάντια στην εμπορία ανθρώπων
[Η Ναυτεμπορική]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αυξημένες προσπάθειες» της Ελλάδας ενάντια στην εμπορία ανθρώπων

[Η Ναυτεμπορική]: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Αυξημένες προσπάθειες» της Ελλάδας ενάντια στην εμπορία ανθρώπων

Στη δεύτερη βαθμίδα της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων παραμένει η Ελλάδα, καθώς, όπως αναφέρεται, η χώρα μας δεν πληροί ακόμα τα κριτήρια. Αναγνωρίζεται, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου και τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Απαριθμώντας ορισμένες από τις προσπάθειες, η έκθεση τονίζει ότι η Υπηρεσία Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έκανε ισχυρές έρευνες και από κοινού ελέγχους με επιθεωρητές εργασίας και κοινωνικούς λειτουργούς. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην έναρξη της λειτουργίας του διεπιστημονικού εθνικού μηχανισμού παραπομπής, ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τις κατάλληλα τυποποιημένες διαδικασίες. Ακόμη, η έκθεση σημειώνει ότι «το γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων οδήγησε σε προσπάθειες ολόκληρης της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εμπορίας, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για την εξάλειψη της καταναγκαστικής εργασίας στις αλυσίδες εφοδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αναφορά γίνεται σε μια σειρά αδυναμιών που εξακολουθούν να υφίστανται, όπως η αργή διαδικασία ελέγχου και οι υπερπλήρεις εγκαταστάσεις στους καταυλισμούς προσφύγων και των ασυνόδευτων ανηλίκων. Επίσης, τονίζεται ότι δεν κατεβλήθησαν προληπτικές προσπάθειες ταυτοποίησης για την καταναγκαστική εργασία και τα ασυνόδευτα παιδιά και ορισμένες αρχές ανεπίσημα απέσυραν ορισμένους μετανάστες και αιτούντες άσυλο στην Τουρκία, αποθαρρύνοντας τα θύματα από τον αυτοπροσδιορισμό ή τη συνεργασία.

«Η εξειδικευμένη υποστήριξη των θυμάτων παρέμεινε ανεπαρκής ή απρόσιτη, ενώ οι διαδικασίες συχνά διήρκεσαν από δύο έως έξι χρόνια, γεγονός που εμπόδισε τη συνεργασία των θυμάτων και των βασικών μαρτύρων και είχε ως αποτέλεσμα αθωώσεις των υπόπτων διακινητών», σημειώνεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!