Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣτΕ: Συζητήθηκαν στην Ολομέλεια αιτήσεις δικαστικών για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες»
[Η Ναυτεμπορική]: ΣτΕ: Συζητήθηκαν στην Ολομέλεια αιτήσεις δικαστικών για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες»

[Η Ναυτεμπορική]: ΣτΕ: Συζητήθηκαν στην Ολομέλεια αιτήσεις δικαστικών για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις εξι δικαστικών ενώσεων που ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες».

Στις αιτήσεις τους υποστηρίζουν ότι με τη νεα υπουργική απόφαση επαναλαμβάνονται ρυθμίσεις προηγούμενης υπουργικής απόφασης, την οποία η Ολομέλεια είχε κρίνει αντισυνταγματική.

Οι δικαστές τονίζουν ότι με τη νεα υπουργική απόφαση παραβιαζεται το δεδικασμένο.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η νέα υπουργική απόφαση (υπ΄ αριθμ. 1069/19.10.2017) δεν προέβλεψε εύλογη προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των ετών 2016 και 2017 (χρήσεις 2015 και 2016) με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι αρχές της ασφάλειας δικαίου και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης.

Οι δικαστές αναφέρουν ακόμη ότι η νέα υπουργική απόφαση πάσχει από ασάφεια καθώς αναγκάζει τους υπόχρεους σε υποβολή δηλώσεων να αναγράφουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε δύο σημεία (πίνακες 7 και 9) χωρίς αυτό να αιτιολογείται.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!