Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Με σταθερό επιτόκιο 2% το νέο ευρωομόλογο των ΕΛΠΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Με σταθερό επιτόκιο 2% το νέο ευρωομόλογο των ΕΛΠΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Με σταθερό επιτόκιο 2% το νέο ευρωομόλογο των ΕΛΠΕ

Σε σημαντική μείωση της απόδοσης, καθώς και σε αύξηση του ύψους της έκδοσης κατά 25% (από τα 400 εκατ. ευρώ, που ήταν ο στόχος) οδήγησε η μεγάλη ζήτηση επενδυτών για το νέο 5ετές ομόλογο των Ελληνικών Πετρελαίων. Έτσι, το συνολικό ύψος του έκδοσης, που πραγματοποιήθηκε προχθες, διαμορφώθηκε στα 500 εκατ. ευρώ, με σταθερό επιτόκιο 2% και τιμή διάθεσης 99,41.

Όπως ανακοίνωσε η Hellenic Petroleum Finance (εξ ολοκλήρου θυγατρική των ΕΛΠΕ), οι νέες ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η συνολική ζήτηση για το βιβλίο προσφορών ξεπέρασε το 1,4 δισ. ευρώ, με τις προσφορές από νέους επενδυτές να υπερκαλύπτουν το επιπλέον ζητούμενο ποσό, πέραν της προσφοράς εξαγοράς, κατά σχεδόν 5 φορές. Σημαντικό μέρος της ζήτησης (περίπου 240 εκατ.) προήλθε από κατόχους υφιστάμενων ομολογιών εκδόσεως της HPF, λήξης Οκτωβρίου 2021, με επιτόκιο 4,875% και την εγγύηση της εταιρείας, που συμμετείχαν στη διαδικασία πρότασης εξαγοράς, η οποία υποβλήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 27 Σεπτεμβρίου 2019, αναδεικνύοντας τη στήριξη από υφιστάμενους ομολογιούχους.

Συναλλαγή-ορόσημο για τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια χαρακτήρισε την έκδοση ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, σημειώνοντας ότι πρόκειται επίσης για την πρώτη unrated διεθνή έκδοση ελληνικής εταιρείας για το 2019, αποτελώντας επομένως ψήφο εμπιστοσύνης και για την ελληνική οικονομία. «Με επιτόκιο 2% και απόδοση 2,125%, η συναλλαγή αυτή έχει σχεδόν 3% χαμηλότερο κόστος από τα αποσυρθέντα ευρωομόλογα λήξης 2017, επιτυγχάνοντας πέρα από βελτίωση του προφίλ ισολογισμού του ομίλου, περαιτέρω μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους από το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!