Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σταθάκης: Διπλασιασμός κονδυλίων για το «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ»
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σταθάκης: Διπλασιασμός κονδυλίων για το «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ»

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σταθάκης: Διπλασιασμός κονδυλίων για το «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ»

Διπλασιασμό των συνολικών πόρων που έχουν διατεθεί για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Πέμπτη, σημείωσε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ» άνοιξε την περασμένη Δευτέρα στις Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας και μέσα σε τρεις ημέρες υποβλήθηκαν περίπου 21.000 αιτήσεις.

Όπως συμπλήρωσε, περίπου 11.000–11.500 νοικοκυριά έλαβαν αριθμό πρωτοκόλλου με βάση τη σημερινή επιδότηση, ενώ οι υπόλοιποι 10.000 ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά είναι επιλαχόντες, καθώς έχουν αξιοποιηθεί οι μέχρι στιγμής διαθέσιμοι πόροι. «Αυτούς τους επιλαχόντες θέλουμε να καλύψουμε», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι τα χρήματα που έχει δεσμεύσει το κράτος είναι ήδη 350 εκατ. ευρώ, καθώς το βράδυ της Τρίτης αυξήθηκαν οι πόροι κατά 20%, αξιοποιώντας σχετική πρόβλεψη του οδηγού του προγράμματος.

«Την Τετάρτη, που είχαμε πλήρη εικόνα για τις τρεις περιφέρειες (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα και Θεσσαλία) και είδαμε ότι έχουμε διπλάσιο αριθμό νοικοκυριών έτοιμων να μπουν στο πρόγραμμα, κάναμε επαφές με το ΕΣΠΑ και τους χρηματοδοτικούς φορείς. Πρόθεσή μας είναι να οδηγηθούμε σε διπλασιασμό των πόρων – να πάμε στα 700 εκατ. ευρώ και μαζί με τους πόρους που θα διαθέσουν οι τράπεζες για δανειοδοτήσεις να φτάσουμε το 1 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!