Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν πουλά τα ασημικά της και δεν καταστρέφεται
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν πουλά τα ασημικά της και δεν καταστρέφεται

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν πουλά τα ασημικά της και δεν καταστρέφεται

Το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ «συμβαδίζει με τις δεσμεύσεις της ΕΕ, αποδεσμεύει τη χώρα από την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, διασφαλίζει διάφανη διαδικασία δημοπρασίας, ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνονται ισχυρά εργασιακά δικαιώματα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Υπεραμυνόμενος του νομοσχεδίου, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως «η ΔΕΗ δεν πουλά τα ασημικά της και δεν καταστρέφεται».

Επιπλέον, επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι επέμεινε να ψηφίσει το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ», που προέβλεπε οριζόντια ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης και πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. «Η πολιτική της ΝΔ ήταν ένα πακέτο μέτρων που προέβλεπε καμία ΔΕΗ. Η δική μας κυβέρνηση λοιπόν, κατήργησε ευθέως ένα πλήρες σχέδιο της ΝΔ με το οποίο δεν έμενε καμία ΔΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης προχώρησε και σε βελτιωτικές αλλαγές του νομοσχεδίου, αυξάνοντας στο 1,4% (από 1,2%), το τοπικό λιγνιτικό τέλος που θα αποδίδεται στις Περιφέρειες από την περιβαλλοντική επιβάρυνση των μονάδων.

Ταυτόχρονα, έκανε δεκτή τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη και Ευαγγελίας Βαγιωνάκη, με την οποία δίνεται η δυνατότητα «για λόγους κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών, η μετακίνηση προσωπικού από τις ήδη υφιστάμενες θυγατρικές της ΔΕΗ Α.Ε. προς τη ΔΕΗ Α.Ε., μετά από αίτηση του εργαζόμενου και αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΗ Α.Ε. και της αντίστοιχης θυγατρικής εταιρίας».

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αντίθετα από ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, άνοιξε μια νέα διαδικασία για ένα πρόγραμμα ηπιότερο, βιώσιμο και πιο αναδιανεμητικό για τη ΔΕΗ, ενώ διαβεβαίωσε ότι το 51% του ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει στο δημόσιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!