Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Starlink: Η SpaceX εκτόξευσε τους πρώτους 60 δορυφόρους της για παροχή Ίντερνετ
[Η Ναυτεμπορική]: Starlink: Η SpaceX εκτόξευσε τους πρώτους 60 δορυφόρους της για παροχή Ίντερνετ

[Η Ναυτεμπορική]: Starlink: Η SpaceX εκτόξευσε τους πρώτους 60 δορυφόρους της για παροχή Ίντερνετ

Η SpaceX, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, εκτόξευσε 60 μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά την Πέμπτη, για τους σκοπούς της υπηρεσίας παροχής Ίντερνετ του Μασκ, Starlink.

O πύραυλος Falcon 9, που μετέφερε τους δορυφόρους, εκτοξεύτηκε από την αεροπορική βάση του Κέιπ Κανάβεραλ, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα επιχειρηματικό εγχείρημα με το οποίο ο Μασκ ελπίζει σε έσοδα που θα στηρίξουν τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες του στο διάστημα.

Όπως σημειώνει το Reuters, η εκτόξευση έλαβε χώρα μία εβδομάδα μετά από δύο ματαιώσεις- η μία εξαιτίας ισχυρών ανέμων και η άλλη λόγω ανάγκης για αναβάθμιση του λογισμικού των δορυφόρων και επανελέγχων όλων των συστημάτων.

Οι 60 δορυφόροι απελευθερώθηκαν στο διάστημα όπως είχε προγραμματιστεί, περίπου μια ώρα μετά την εκτόξευση, και ο πύραυλος επέστρεψε στη Γη, όπου προσνηώθηκε σε πλατφόρμα στον Ατλαντικό. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί άλλη μια ημέρα για να διαπιστωθεί εάν όλοι λειτουργούν σωστά. Ο καθένας από τους δορυφόρους ζυγίζει 227 κιλά, καθιστώντας το συγκεκριμένο φορτίο το μεγαλύτερο που έχει εκτοξεύσει ως τώρα η SpaceX.

Οι 60 αυτοί δορυφόροι αντιπροσωπεύουν την αρχική φάση ενός σχεδιαζόμενου «αστερισμού» ικανού να παρέχει σήμα για πρόσβαση υψηλών ταχυτήτων στο Ίντερνετ από το διάστημα, σε πελάτες ανά τον κόσμο επί πληρωμή. Ο Μασκ έχει πει πως θεωρεί το Starlink σημαντική πηγή εσόδων για τη SpaceX.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!