Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε στάδιο ολοκλήρωσης τα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών
[Η Ναυτεμπορική]: Σε στάδιο ολοκλήρωσης τα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών

[Η Ναυτεμπορική]: Σε στάδιο ολοκλήρωσης τα σχέδια αναδιάρθρωσης των συστημικών

Της Άννας Δόγα
[email protected]

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των σχεδίων αναδιάρθρωσης βρίσκονται οι τράπεζες, έχοντας διανύσει μεγάλη απόσταση σε αποεπενδύσεις και μείωση του κόστους. Ο κλάδος επιδίωξε να κλείσει τα μέτωπα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και να απεμπλακεί το συντομότερο δυνατό από τις δεσμεύσεις που δημιούργησε η λήψη κρατικής βοήθειας.

Alpha Bank, Εurobank και Εθνική Τράπεζα βρίσκονται ένα βήμα από την πλήρη υλοποίηση των υποχρεώσεων που περιελάμβαναν πωλήσεις θυγατρικών εξωτερικού, αποεπένδυση από μη τραπεζικές δραστηριότητες, μείωση προσωπικού και καταστημάτων, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει περισσότερες εκκρεμότητες λόγω μεγέθους και εύρους δραστηριοτήτων εντός του Ομίλου από την ενσωμάτωση σειράς τραπεζών.

Οι τράπεζες βρίσκονται κοντά σε στόχους όπως η μείωση του κόστους χρηματοδότησης, ενώ ο περιορισμός του δείκτη δανείων προς καταθέσεις σε επίπεδο αρκετά κάτω από το 120% συναρτάται από το γενικότερο κλίμα, αφού το σκέλος των καταθέσεων παραμένει ασθενικό.

Ακόμη και εντός του Αυγούστου αναμένεται να κλείσουν μέτωπα, όπως η πώληση από τη Eurobank της Bancpost και του King George, και της Avis από την Τράπεζα Πειραιώς. Όσον αφορά τη θυγατρική του Ομίλου Eurobank στη Ρουμανία, μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές από δύο τράπεζες και δύο funds, ενώ φαίνεται ότι η ουγγρική OTP δεν θα μετάσχει, αφού προ ημερών απέκτησε από την Εθνική την Banca Romaneasca και τίθενται πλέον ζητήματα συγκέντρωσης στην τοπική αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!