Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σταδιακή αποδέσμευση λογαριασμών
[Η Ναυτεμπορική]: Σταδιακή αποδέσμευση λογαριασμών

[Η Ναυτεμπορική]: Σταδιακή αποδέσμευση λογαριασμών

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Τον σταδιακό έλεγχο των λογαριασμών τους που είναι δεσμευμένοι ανακτούν από τον τρέχοντα μήνα οι οφειλέτες του Δημοσίου, με την ενεργοποίηση ουσιαστικά του προοδευτικά ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Ειδικότερα, το εν λόγω μέτρο τίθεται σε εφαρμογή για όλους τους οφειλέτες που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, καθώς για να μπορέσει ένας οφειλέτης να κάνει χρήση του νέου ευνοϊκού μέτρου, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει πληρώσει τουλάχιστον δύο δόσεις της ρύθμισης στην οποία έχει εντάξει τις οφειλές του.

Παράλληλα, θα πρέπει να έχει υποβάλει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση στην οποία θα πρέπει να αναγράψει τον αριθμό του λογαριασμού του οποίου ζητεί τον περιορισμό της κατάσχεσης, αν και για τα φυσικά πρόσωπα ο περιορισμός χορηγείται αποκλειστικά και μόνο στον μοναδικό ακατάσχετο που έχει δηλωθεί στην εφορία.

Αναλυτικότερα, με το νέο καθεστώς προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* Διαδικασία υποβολής αίτησης:

1. Ο οφειλέτης σε βάρος του οποίου έχει επιβληθεί κατάσχεση από τη φορολογική διοίκηση (εφεξής «αιτών») στα χέρια πιστωτικού ιδρύματος ή λοιπών υπόχρεων προσώπων του άρθρου 62 του ν. 4170/2013 (εφεξής «τρίτος») εισέρχεται με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών σε ειδική εφαρμογή του TAXISnet στον δικτυακό τόπο www.aade.gr, προκειμένου να αιτηθεί την εκκίνηση της διαδικασίας της ηλεκτρονικής χορήγησης του περιορισμού του άρθρου 130 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!