Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πιτσιόρλας: Ανάκτηση της εμπιστοσύνης για τη βελτίωση της οικονομίας
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πιτσιόρλας: Ανάκτηση της εμπιστοσύνης για τη βελτίωση της οικονομίας

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πιτσιόρλας: Ανάκτηση της εμπιστοσύνης για τη βελτίωση της οικονομίας

Στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μια σύνθετης στρατηγικής προκειμένου η χώρα να είναι ανταγωνιστική μετά την έξοδό της από τα προγράμματα στήριξης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε πως «έχουμε μπει σε μια νέα φάση μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διάσωσης. Είμαστε εκτός προγράμματος, προφανώς παραμένουμε μια χώρα με μεγάλο χρέος και θα έχουμε μια αυξημένη εποπτεία. Στη νέα περίοδο έχουμε να διαχειριστούμε ένα θέμα εμπιστοσύνης το οποίο σταδιακά πρέπει να αποκαταστήσουμε προκειμένου να διευκολυνθεί η πορεία μας».

Υπογράμμισε, δε, ότι σήμερα η οικονομία της χώρας έχει βελτίωση μικρή, αλλά σαφή. «Έχουμε δείγματα θετικά τα οποία πρέπει να αναδείξουμε. Το γεγονός ότι πετυχαίνουμε κάποιους ρυθμούς ανάπτυξης μετά από πολλά χρόνια, που δεν είναι μεγάλοι αλλά είναι σημαντικοί, δεν είναι αυτό που θέλουμε, δεν είναι αυτό που αρκεί για να αλλάξουμε την εικόνα»

Ο κ. Πιτσιόρλας, στην ομιλία του εκτίμησε ότι οι πραγματικοί ρυθμοί ανάπτυξης είναι παραπάνω από αυτούς που λένε τα επίσημα στοιχεία και πρόσθεσε ότι «σε αυτό το περιβάλλον χρειάζεται μια σύνθετη στρατηγική. «Απαιτούνται πολιτικές προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά. Η πολιτική σταθερότητα είναι το πρώτο που πρέπει να εξασφαλίσουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα. Θωρώ ότι μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τις προϋποθέσεις να διαμορφώσουμε όρους πολιτικής σταθερότητας και να πείσουμε για αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!