Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων

Μήνυμα πως η κυβέρνηση κινείται με ρεαλιστική και ψύχραιμη αυτοπεποίθηση όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα έστειλε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε «τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική πάρα πολλά χρόνια -και εμάς από την αρχή της ανάληψης της διακυβέρνησης- όχι μόνο με τη Λιβύη, που είναι τώρα στο επίκεντρο, αλλά και με την Αλβανία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο».

«Στο ερώτημα “τι θα κάνουμε”, απαντούμε: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, γιατί έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, έχουμε τους συμμάχους μας πλάι μας και έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά την Αλβανία, μιλώντας στο «newsit» ο κ. Πέτσας ανέφερε: «δεν θα ήθελα να βάλω χρονοδιάγραμμα, αλλά υπάρχουν συζητήσεις. Υπάρχει προετοιμασία για όλα. Χρειάζεται μια σκέψη πώς ξεκινά κανείς, με ποιες χώρες ξεκινά, αν θα είναι από τα Δυτικά, ενδεχομένως την Αλβανία, την Ιταλία, ή θα είναι απ’ αλλού. Με την Αίγυπτο υπάρχει συζήτηση εδώ και περίπου 15 χρόνια. Υπάρχει στρατηγική και θα κρατήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων η Κυβέρνηση».

«Οι Τούρκοι έχουν τα δικαιώματα που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!